KDD_edited.jpg

Kunst doorDrongen

9-10-11 september 2022

Dit 3-jaarlijks Kunst en Spektakelgebeuren is werkelijk het pareltje van onze Dekenij. Een event opgebouwd voor en door Drongen in de oude abdij en tuinen.


Wat ooit kleinschalig begon met Kunst bij de lokale handelaars, is uitgegroeid tot een indrukwekkend
driedaags event met duizenden bezoekers.


Kunst doorDrongen heeft zijn naam niet gestolen, alle kunstwerken, optredens, installaties, ... zijn ontworpen en uitgevoerd door Drongense kunstenaars en belichten telkens een bepaald thema. Jong en oud afkomstig uit Drongen kunnen hier aan deelnemen en krijgen zo de kans om hun kunnen voor te stellen aan het grote publiek. Bovendien geeft dit gebeuren de unieke kans aan alle Drongenaars om de Oude Abdij en zijn prachtige tuin te verkennen.


De vier natuurelementen: Aarde, Water, Wind & Vuur vormen het thema van onze 6e editie. Op vrijdag- en zaterdagavond hebben we een heus spektakel op poten gezet waarin alle elementen verwerkt zijn en dit in het feeërieke kader van ‘De Tuin van de Abdij’


Wil je alvast in de sfeer komen van dit groots gebeuren, bekijk dan zeker de foto’s van de vorige edities in ons fotoalbum.


Binnenkort vindt u hier het volledige programma van ‘Kunst doorDrongen’. Bezoek onze website regelmatig voor de laatste nieuwe updates.